המתכון באדיבות השף גיל הררי, המספק משלוחים של אוכל טבעוני איכותי, והמומחיות שלו בעיני הן הקציצות שהוא מכין. זה אחד המתכונים האהובים עלי
מצרכים
כוס שקדים מושרים למשך שעה לפחות במים
1 בצל לבן חתוך לרבעים
5 שיני שום
זוקיני
חצי צרור עלי פטרוזיליה
3 מקלות סלרי ללא העלים
2 כוסות עדשים שחורות מונבטות (משרים 1 כוס עדשים במים למשך לילה, מסננים ושוטפים ממי ההשריה ומניחים על מסננת להנבטה למשך עוד יום אחד)
חצי כוס קמח אורז מלא או קמח כוסמין מלא (עם גלוטן)
כפית מלח
כפית כמון
אופן הכנה
- מכניסים למעבד מזון את השקדים, טוחנים דק, ומעבירים לקערה.
- מכניסים את הירקות למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק
- מוסיפים את העדשים, קמחים ותבלינים. טוחנים למרקם חלק ומעבירים לקערה עם השקדים הטחונים.
- שמים את מסת הקציצות במקרר למשך חצי שעה.
- מחממים תנור ל200 מעלות. שמים נייר אפייה על תבנית שטוחה. צרים קציצות בגודל בינוני ושמים על נייר האפייה, מורחים כל קציצה במעט שמן זית.
- אופים למשך 15 דקות. הופכים לצד השני לעוד 5 דקות אפייה.