פלפלים מונטי ממולאים באורז ומאש

סיר ממולאים זה בית. מנחם, מרגיע ומשמח. זה סיר שמכינים בסופשבוע, ואפשר ליהנות ממנו לאורך השבוע. המילוי הצמחוני הופך את המנה לקלילה ואוורירית במיוחד. רוצו להכין.

מצרכים

כ-12-15 פלפלים מזן מונטי (ירוק בהיר)
למילוי:
כוס ורבע אורז עגול (מושרה למשך חצי שעה במים ומסונן ממי ההשריה)
כוס שעועית מאש מונבטת (משרים את שעועית המאש למשך לילה בקערה עם מים, למחרת מסננים ומניחים על מסננת עד לנביטה למשך יום)
1 זוקיני מגורר
1 כרישה קצוצה (החלק הלבן)
4 עלי מנגולד קצוצים
1 צרור עלי שמיר או כוסברה קצוצים
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח הימלאיה שטוחה, פלפל שחור טחון טרי, 1 כפית כוסברה טחונה.
לרוטב:
צנצנת וחצי של רוטב עגבניות איטלקי
2 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח, פלפל שחור טחון, 1 כף עשב תבלין טרי קצוץ כמו אורגנו/טימין/בזיליקום.

אופן הכנה

  • מבשלים בסיר רחב את כל מרכיבי הרוטב על להבה נמוכה.
  • בזמן שהרוטב מתבשל, ממלאים את הפלפלים במילוי, אחרי שהסרנו את הגרעינים, מכסים חזרה בכיפה שלהם ומוסיפים לסיר צמודים אחד ליד השני.
  • מבשלים כ-10 דקות על הגז, ומעבירים לתנור שמחומם מראש לחום של 180 מעלות לאפיה במשך שעה וחצי.
  • אני אוהבת להגיש לצד יוגורט עזים

פורסם ב אוקטובר 29, 2023

תגובות

    1. כן מיכל, בהחלט אפשרי אבל במקרה זה צריך להשרות את האורז בקערה עם מים כשעה לפני, לסנן ולשטוף ממי ההשריה, ולתת לו בישול מקדים של 20 דקות.

  1. תודה. למה הכוונה בבישול מקדים של האורז? כמה מים לשים או שהכוונה לבשל 20 דקות ולסנן מהמים?

    1. נכון מיכל. אחרי השרייה של שעה במים, לסנן ממי ההשריה, להעביר לסיר קטן, לכסות במים רותחים (עד גובה האורז + 2 ס"מ מעל), להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה 20 דק'. לסנן ממי הבישול ולהעביר לקערה עם יתר חומרי המילוי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *