פנקייק משודרג שילדים אוהבים מקמח כוסמת עשיר בסיבים תזונתיים, חלבון, מגנזיום וסידן.
מצרכים
יבשים:
6 כפות גדושות של קמח כוסמת ירוקה
3 כפות קווקר דק
כפית שטוחה אבקת אפיה (ללא אלומיניום)
כפית שטוחה קינמון טחון
רטובים:
כוס חלב שיבולת שועל
כף ממרח שקדים או שמן קוקוס מומס
בננה בשלה מעוכה (או גביע קטן של רסק תפוחים טבעי)
כף סירופ מייפל קנדי
אופן הכנה
- מערבבים את היבשים והרטובים בקערות נפרדות
- שופכים את היבשים לקערה של הרטובים בהדרגה תוך כדי ערבוב ומערבבים היטב
- מחממים היטב מחבת נון סטיק על חום נמוך, שמים כפית שמן קוקוס ושמים כף מהבלילה לכל פנקייק (ניתן כמה במקביל)
- כשמופיעות בועות הופכים לצד השני לעוד דקה של טיגון
- מגישים עם סירופ מייפל בצד, אוכמניות קפואות ותותים בעונה