פנקייק משודרג

פנקייק אהוב על ילדיי, המשלב שלושת סוגי הדגנים, עשירים בחלבון ומזינים: כוסמין מלא, שיבולת שועל, וטף.

מצרכים

2/3 כוס קמח כוסמין מלא

1/3 כוס קמח טף (להשיג במחלקה ללא גלוטן)

2 כפות קווקר דק

כוס- כוס וחצי חלב סויה / חלב שיבולת שועל (ללא תוספת סוכר)

בננה בשלה מעוכה או 3 כפות רסק תפוחים

1/4 כפית קינמון

2 כפות סירופ מייפל

2 כפות שמן קוקוס או חמאה (לחמם למרקם נוזלי אם יש צורך)

להגשה עם: פירות / אגוזים / שקדים / פירות יער / סירופ מייפל טבעי

אופן הכנה

  • מערבבים את כל הרכיבים בקערה, מומלץ להשאיר ל5-10 דקות בחוץ, כדי לתת לקווקר לספוג את נוזלי הבלילה
  • מחממים כפית שמן קוקוס או חמאה במחבת רחבה עם ציפוי נון סטיק מונע הידבקות, או במחבת קרפ
  • לוקחים כף מהבלילה ומניחים זה לצד זה במחבת, מטגנים על אש בינונית-נמוכה, עד להיווצרות בועות קטנות (כ2 דק')
  • הופכים להשחמה קלה של כדקה גם מהצד השני

פורסם ב ספטמבר 28, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *