פנקייק אהוב על ילדיי, המשלב שלושת סוגי הדגנים, עשירים בחלבון ומזינים: כוסמין מלא, שיבולת שועל, וטף.
מצרכים
2/3 כוס קמח כוסמין מלא
1/3 כוס קמח טף (להשיג במחלקה ללא גלוטן)
2 כפות קווקר דק
כוס- כוס וחצי חלב סויה / חלב שיבולת שועל (ללא תוספת סוכר)
בננה בשלה מעוכה או 3 כפות רסק תפוחים
1/4 כפית קינמון
2 כפות סירופ מייפל
2 כפות שמן קוקוס או חמאה (לחמם למרקם נוזלי אם יש צורך)
להגשה עם: פירות / אגוזים / שקדים / פירות יער / סירופ מייפל טבעי
אופן הכנה
- מערבבים את כל הרכיבים בקערה, מומלץ להשאיר ל5-10 דקות בחוץ, כדי לתת לקווקר לספוג את נוזלי הבלילה
- מחממים כפית שמן קוקוס או חמאה במחבת רחבה עם ציפוי נון סטיק מונע הידבקות, או במחבת קרפ
- לוקחים כף מהבלילה ומניחים זה לצד זה במחבת, מטגנים על אש בינונית-נמוכה, עד להיווצרות בועות קטנות (כ2 דק')
- הופכים להשחמה קלה של כדקה גם מהצד השני