פסטת זוקיני, במיה ומאש

אני מאוהבת במוקפץ הזה, בפרט בעונת הקיץ, שמחפשים פתרונות קלים ומהירים להכנה לארוחת ערב.
במוקפץ הזה יש את ירקות הקיץ האהובים עלי: זוקיני, במיה, עגבניות שרי, בזיליקום ונענע.
התוספת של מאש או טופו נותנת גם תוספת של חלבון איכותי מהצומח ותורמת לשובע.

מצרכים

3 זוקיני קלופים בעזרת קולפן למראה פסטה

1 כוס במיה או חופן שעועית ירוקה (טריה או קפואה)

חופן עגבניות שרי חצויות (מומלץ לשחק עם צבעים עם עגבניות אדומות וצהובות)

3 שיני שום פרוסות

150 גרם טופו חתוך לקוביות ו/או 1 כוס שעועית מאש מבושלת

חצי כוס עלי בזיליקום ונענע קצוצים

פלפל צ'ילי טרי ירוק או אדום פרוס

פלפל שחור, שמן זית, מלח גס אטלנטי

 

אופן הכנה

  • אם משתמשים בבמיה: קוצצים את הקצה של הבמיה מבלי לפצוע בבמיה ומניחים על קרש בחוץ באור השמש למשך חצי שעה כדי שהבמיה תתייבש ותיפטר מהריריות שלה. אם משתמשים בשעועית ירוקה במקום, קוטמים את הקצוות ומבשלים כ3 דק' במים רותחים ומסננים
  • את הטופו משרים במשך חצי שעה עם חצי כפית כורכום, כף סויה וכף שמן זית או שמן שומשום.
  • את השעועית מאש מומלץ להשרות למשך לילה במי ברז, לסנן ממי ההשריה ולבשל כ20 דקות עד ריכוך.
    אם יש זמן מנביטים את המאש- מניחים את המאש לאחר ההשריה במים על מסננת, ומניחים להנבטה למשך יום – יומיים.
    אם מדובר בשעועית מונבטת אז נדרש  רק כ10 דק' כדי לבשלה עד ריכוך.
  • לוקחים מחבת ווק או מחבת, מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים את השום והצ'ילי ומשחימים לדקה
  • מוסיפים את הבמיה, הטופו ורצועות הזוקיני ומקפיצים למשך מספר דקות עד להשחמה קלה.
    אם משתמשים במקום בשעועית מאש ושעועית ירוקה מוסיפים גם אותם לווק.
  • מוסיפים את העגבניות שרי החצויות להקפצה של עוד 2 דקות
  • מוסיפים את עלי הנענע והבזיליקום. מתבלים במלח ופלפל שחור. מגישים מיד

למה כדאי להנביט קטניות, במקרה זה את המאש?

הנבטה מגדילה את כמות האנזימים המסייעים לעיכול הקטניות והפחתת תופעות לוואי ידועות, כמו גזים.
הנבטה מגדילה את זמינות הויטימינים והמינרלים שיש בקטניה.
הנבטה "מעירה" את הזרע הרדום ומגבירה את כוחות החיים.

מומלץ להנביט קטניות קטנות כמו שעועית מאש / עדשים / אורד דל

איך מנביטים?

משרים את הקטניה למשך לילה בקערה עם מים. כעבור 12 שעות, מסננים ושוטפים היטב ממי ההשריה ומשאירים על גבי מסננת, עם קערה מתחת, למשך כיום-יומיים.
מומלץ להרטיב עם מעט מים, פעמיים ביום.

כשמופיע הנבט, מעבירים לקופסא אטומה עם נייר סופג לח בתחתית, ומאכסנים בקירור למשך כשבוע-שבועיים.

הנבטה מקצרת משמעותית את זמן הבישול, ועומד על כ10 דקות. מומלץ לשלב קטניות מונבטות בארוחה יחד עם דגן מלא או בסלטים.

פורסם ב יוני 16, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *