מנה משודרגת למנת הפתיתים אהובים על ילדים. השדרוג הוא בבחירת פתיתים מקמח מלא, הוספת חלבון וירקות, שהופכים לארוחה שלמה ומזינה בסיר אחד. אל תוותרו על הסילאן שמקנה למנה מתיקות נפלאה.
מצרכים
200 גרם חזה עוף טחון (רצוי ללא אנטיביוטיקה)
כוס וחצי פתיתים עגולים מקמח מלא (רצוי מכוסמין מלא)
בצל סגול קטן קצוץ
גזר מגורר
חצי דלורית או 200 גרם דלעת, קלופה ומגוררת
2 כפות סילאן 100% תמרים
מלח ופלפל שחור
שמ"ז
אופן הכנה
- מאדים במחבת רחבה את הבצל הקצוץ עם 2 כפות שמן זית ומעט מלח
- מוסיפים 200 גרם של חזה העוף הטחון ומפוררים בעזרת כף עץ לפירורים קטנים, מטגנים כ5 דקות עם מעט שמן זית
- מוסיפים גזר מגורר וחתיכת דלעת מגוררת, מערבבים
- מוסיפים כוס וחצי פתיתים עגולים מקמח מלא
- מוסיפים 1-2 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר, מלח ופלפל שחור
- מוסיפים 2 כוסות מים רתוחים, מכסים ומבשלים עד לצמצום המים (כ10-15 דק'). משאירים מכוסה לעוד 5 דק' בתום הבישול