צ'ילי קון קרנה צמחוני

גרסה צמחונית למתכון המקסיקני האהוב.
אני אוהבת להעשיר את התזונה של בני הבית בחלבונים איכותיים מהצומח,
והרבה פעמים גם מעדיפה את הגרסה מהצומח על פני מזונות מהחי שמעט מכבידים בקיץ.
הטופו המגורר יחד עם תבלון טוב, מדמה בצורה טובה מבחינת מרקם את הבשר הטחון או חביתה מקושקשת.
אני אוהבת להגיש אותו עם טורטיות מהירות שאני מכינה מקמח עדשים כתומות.

מצרכים

1 כוס שעועית שחורה מבושלת + 1 כוס שעועית אדומה מבושלת (או שתי כוסות שעועית מאותו סוג)
*במידה ומשתמשים בסנפרוסט, לא צריך בישול מקדים, ומשרים את השעועית מספר דקות במים ומסננים
1 טופו מגורר (אפשר פשוט למעוך עם היד עד ליצירת פירורים קטנים) מושרה ב2 כפות סויה (לפחות 10 דקות)
4-5 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל אדום קצוץ
1 בצל לבן קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים
עשב תבלין כמו: עלי בזיליקום, אורגנו או טימין טרי
2 כפות רסק עגבניות ללא סוכר
תבלינים:
כפית מלח, כפית פלפל שחור, כפית אבקת שום, 1/2 כפית פפריקה חריפה, כפית פפריקה מתוקה
שמן זית- 1/4 כוס

אופן הכנה

  • מומלץ לחתוך את כל הירקות ולהניח בקעריות בנפרד, לבישול מהיר
  • בסיר רחב על להבה גדולה מחממים את שמן הזית עם הבצל, לאידוי של מספר דקות
  • מוסיפים את הטופו המגורר ומטגנים יחד עם הבצל לעוד 2-3 דקות
  • מוסיפים את העגבניות והפלפל יחד עם השום והפלפל צ'ילי, לעוד 2 דקות
  • מוסיפים 2 כוסות שעועית מבושלת, את התבלינים, עשב התבלין והרסק ומערבבים טוב
  • מוסיפים 1/3-1/2 כוס מים ו2 כפות שמן זית
  • מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים חצי שעה עד לספיגת הטעמים

פורסם ב ספטמבר 7, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *