ציר עצמות הוא בסיס נהדר למרק ראמן ומשדרג כל תבשיל. הכנת הציר לוקחת מספר שעות ולכן מתאימה לסוף שבוע. לאחר הכנת הציר, מסננים ומקפיאים למנות קטנות. הציר עצמו עשיר בסידן וג'לטין ולכן מומלץ לנשים לחיזוק העצמות.
מצרכים
קילו עצמות (ניתן להשיג מקצביה עצמות עוף ובקר) או כנפיים וגרונות
מח עצם
2 שורש פטרוזיליה
2 שורש סלרי
סלרי עלים
4 גזרים
2 בצלים
2 כרישות
חצי צרור שמיר
חצי צרור פטרוזיליה
גבעול עלי מרווה או 3 גבעולי טימין
כף פלפל אנגלי
כפית מלח
חתיכת אצת קומבו (לא חובה)
5 פטריות שיטאקה יבשות
כף חומץ תפוחים/בן יין לבן (כדי לפרק את הג'לטין מהעצם)
אופן הכנה
- מבשלים את העצמות, הגרונות ומח העצם במים, מביאים לרתיחה, מסננים ושופכים את המים.
- חותכים בינתיים את הירקות שורש גס, מקרמלים במעט שמן מוסיפים את העצמות והגרונות, מים חדשים, ויתר הרכיבים ומביאים לרתיחה. מסירים קצף ומבשלים על אש נמוכה שעתיים וחצי. מקררים בחוץ ומכניסים למקרר.
- יום למחרת מורידים את השומן שנוצר למעלה, מסננים ומחלקים לקופסאות קטנות ומקפיאים. נשמר עד 4 ימים במקרר ועד 3 חודשים בפריזר