קדירת שעועית אזוקי, גריסים וירקות שורש

שעועית האזוקי היא שעועית יפנית קטנה אדומה, קלה לעיכול ועשירה בברזל ובחלבון איכותי מהצומח. בשילוב עם גריסי פנינה עשירים בסיבים תזונתיים ובירקות השורש מקנים לה מתיקות נפלאה. כל שצריך ליד זה סלט ירוק רענן עם מיץ לימון טרי לספיגה טובה של הברזל.

מצרכים

2 כוסות של שעועית אזוקי אחרי השריה של לילה בקערה עם מים וסינון ממי ההשריה
1/2 כוס גריסי פנינה מושרים למשך חצי שעה בקערה עם מים ומסוננים ממי ההשריה
בצל סגול, 1 שורש פטרוזיליה, 1 שורש סלרי , 2 גזרים, 1 בטטה, 3 לפתות, 1 סלק גדול או 2 סלקים קטנים , 1/2 חתיכה של דלורית
תבלינים: כף שורש ג'ינג'ר קצוץ, שורש כורכום טרי מגורר, 2 מקלות קינמון, כף גרעיני כוסברה כתושים מעט, כף זרעי כמון שלמים,
כפית זרעי חרדל צהובים, כף עשב תבלין טרי כמו תימין או אורגנו, חצי כפית מלח, כפית פלפל שחור, חצי כפית שבבי צ'ילי גרוס,
גרידת לימון מלימון שלם, 1 כף גדושה של רסק עגבניות ללא סוכר, 1 כף סילאן טבעי, 1 כף סויה
1 ראש שום חתוך לאורכו
2.5 כוסות מים מסוננים (עד כיסוי)

אופן הכנה

  • חותכים את כל הירקות לקוביות גסות
  • מחממים סיר שמתאים גם לתנור (רצוי סיר יצוק) על להבה גבוהה עם 4 כפות שמן זית
  • מאדים את הבצל עם זרעי כוסברה וזרעי כמון למשך 4 דקות
  • מוסיפים את כל הירקות, מערבבים בעזרת כף עץ, ומשחימים למשך 5 דקות
  • מוסיפים את השעועית אזוקי, הגריסים, וכל התבלינים, מערבבים היטב ומטגנים לעוד 5 דקות
  • מוסיפים מים חמימים עד כיסוי (כ2.5 כוסות) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות עד שהשעועית תתרכך
  • מחממים תנור על חום 120 מעלות טורבו ומעבירים את הסיר לתנור לעוד שעתיים

פורסם ב פברואר 17, 2021

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *