סיר מנחם ומושלם לשבת ולאירוח, עשיר בירקות, עשבים ותיבול אמיץ
מצרכים
לטחינת רכיבי הקציצות במעבד מזון:
קילו פילה דג בורי או מוסר ים ללא העור- חתוכים גס
חצי צרור עלי פטרוזיליה
חצי צרור עלי כוסברה
עלי נענע מ5 גבעולים
חצי צרור עלי שמיר
בצל סגול חתוך גס או 4 בצלים ירוקים
פלפל צ'ילי ירוק חתוך גס
כף לימון כבוש או גרידת לימון שלם
2 כפות שמן זית
כפית שטוחה של פפריקה מעושנת
כפית כמון
כפית מלח, פלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
1 כוס פול ירוק או חומוסים או אפונה ירוקה קפואה
3 שומרים חתוכים לרבעים
2 כרישה- לחתוך דק את החלק הלבן
10 עגבניות שרי חצויות
חופן עלי תרד
4 שיני שום פרוסות
פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
2 כפות גדושות של ממרח אריסה פלפלים
כף גדושה ממרח לימון כבוש
כף גדושה של רסק עגבניות
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כוס מים מסוננים
אופן הכנה
- טוחנים במעבד מזון בפולסים את כל המרכיבים של הקציצות
- קורצים קציצות בגודל שאוהבים
- מחממים מחבת רחבה נון סטיק עם 1/4 כוס שמן זית וצורבים את הקציצות כ2 דקות מכל צד ומעבירים לצלחת עם נייר סופג
- מחממים סיר רחב עם 1/4 כוס שמן זית
- משחימים את הכרישה עם השומר ל4-5 דקות
- מוסיפים את הצ'ילי האדום, השום והעגבניות שרי ומטגנים עוד דקה
- מוסיפים את ממרח האריסה, הלימון הכבוש ורסק העגבניות מערבבים היטב
- מוסיפים 1/2 כוס יין לבש ומאדים לעוד 2 דקות על אש גבוהה
- מוסיפים 1 כוס מים מסוננים, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה
- מוסיפים את הקציצות, את הפול הירוק או החומוסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה ל20 דקות בישול
- מוסיפים מיץ מלימון שלם ואת עלי התרד ומכבים את האש. מניחים מכוסה לעוד 5 דקות.
- מגישים לצד קוסקוס או בורגול מלא