קציצות בורי, שומר ופול ירוק

סיר מנחם ומושלם לשבת ולאירוח, עשיר בירקות, עשבים ותיבול אמיץ

מצרכים

לטחינת רכיבי הקציצות במעבד מזון:
קילו פילה דג בורי או מוסר ים ללא העור- חתוכים גס
חצי צרור עלי פטרוזיליה
חצי צרור עלי כוסברה
עלי נענע מ5 גבעולים
חצי צרור עלי שמיר
בצל סגול חתוך גס או 4 בצלים ירוקים
פלפל צ'ילי ירוק חתוך גס
כף לימון כבוש או גרידת לימון שלם
2 כפות שמן זית
כפית שטוחה של פפריקה מעושנת
כפית כמון
כפית מלח, פלפל שחור טחון טרי

לרוטב:
1 כוס פול ירוק או חומוסים או אפונה ירוקה קפואה
3 שומרים חתוכים לרבעים
2 כרישה- לחתוך דק את החלק הלבן
10 עגבניות שרי חצויות
חופן עלי תרד
4 שיני שום פרוסות
פלפל צ'ילי אדום פרוס דק
2 כפות גדושות של ממרח אריסה פלפלים
כף גדושה ממרח לימון כבוש
כף גדושה של רסק עגבניות
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כוס מים מסוננים

אופן הכנה

  • טוחנים במעבד מזון בפולסים את כל המרכיבים של הקציצות
  • קורצים קציצות בגודל שאוהבים
  • מחממים מחבת רחבה נון סטיק עם 1/4 כוס שמן זית וצורבים את הקציצות כ2 דקות מכל צד ומעבירים לצלחת עם נייר סופג
  • מחממים סיר רחב עם 1/4 כוס שמן זית
  • משחימים את הכרישה עם השומר ל4-5 דקות
  • מוסיפים את הצ'ילי האדום, השום והעגבניות שרי ומטגנים עוד דקה
  • מוסיפים את ממרח האריסה, הלימון הכבוש ורסק העגבניות מערבבים היטב
  • מוסיפים 1/2 כוס יין לבש ומאדים לעוד 2 דקות על אש גבוהה
  • מוסיפים 1 כוס מים מסוננים, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה
  • מוסיפים את הקציצות, את הפול הירוק או החומוסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה ל20 דקות בישול
  • מוסיפים מיץ מלימון שלם ואת עלי התרד ומכבים את האש. מניחים מכוסה לעוד 5 דקות.
  • מגישים לצד קוסקוס או בורגול מלא

פורסם ב דצמבר 31, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *