כולנו מכירים ואוהבים את לביבות הפארסה המטוגנות.
זו הגרסה האפויה שלהן, שאני מוסיפה לה הרבה ירק כמו שאני אוהבת. קשה להפסיק לאכול אותן, וכיף לקחת אותן לפעילות מחוץ לבית.
למחרת אני מחממת אותן במחבת עם שמן זית. אפשר גם לשמור בהקפאה.
מצרכים
כמות לכ25 קציצות:
כ400 גרם חזה עוף טחון ללא אנטיביוטיקה
ביצה טרופה
2 כרישות פרוסות דק (כולל החלק הירוק- להסיר רק את הקצוות)
זוקיני או קישוא מגורר גס
צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים דק
4-5 בצלים ירוקים קצוצים דק
כפית מלח, כפיל פלפל שחור טחון טרי
שורש כורכום טרי מגורר (בעונה) או כפית כורכום טחון
5 כפות כפות פירורי לחם פנקו
3 כפות קווקר דק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל180 מעלות טורבו
- בזמן שהתנור מתחמם מאדים במחבת את הכרישה עם 3 כפות שמן זית ומעט מלח.
- כשהכרישה נהיית שקופה מוסיפים את הבצל הירוק והפטרוזיליה לאידוי של כמה שניות ומכבים את האש. מעבירים לקערה להתקרר.
- מוסיפים לקערה את חזה העוף הטחון והביצה ומערבבים.
- מוסיפים את הקישוא המגורר, פירורי הלחם, הקווקר, 2 כפות שמן זית והתבלינים ומניחים במקרר לחצי שעה. (הבלילה רכה אבל היא תתגבש מעט במקרר)
- צרים לקציצות קטנות (רצוי להרטיב מדי פעם את כפות הידיים), מניחים על גבי נייר אפייה בתבנית ומכניסים לתנור החם לכ20 דק' עד להשחמה קלה (זהירות לא לאפות יתר על המידה כדי לא לייבש)
- למחרת אפשר לחמם את הקציצות שנותרו על מחבת עם מעט שמן זית (אם נשאר, הן מתחסלות מהר)