קציצות עדשים שחורות הכי טעימות

עדשים עשירות בחלבון איכותי, בפחמימה מורכבת, סיבים תזונתיים, ברזל וסידן. הן מעשירות ומקשטות את הסלט, נהדרות במרקים ובמוקפצים, מהוות תוספת מזינה כתחליף לפחמימה פשוטה, או פשוט כ'מסבחה' עם הרבה טחינה גולמית. מתכון זה הוא אחת הגרסאות האהובות אצלי בבית. אני חושבת שהגעתי למתכון המדויק ביותר לקציצות עדשים אפויות ונפלאות, שהן קריספיות מבחוץ ונימוחות מבפנים. נוח לקחת אותן למשרד או לכל פעילות מחוץ לבית. ובשילוב עם טחינה, סלט קצוץ, פיתה או פשוט לאפת חסה, זו ארוחה משביעה ומספקת, שכל בני הבית ישמחו בה.

מצרכים

2 כוסות עדשים שחורות מונבטות – כ-1 כוס עדשים שחורות לפני הנבטה (*לא לפחד להנביט! ראו הסבר פשוט באופן הכנה)
1 קישוא או זוקיני חתוך גס
1 בצל קטן או 1/2 בצל גדול, מקולף וחתוך גס
1/2 צרור עלי פטרוזיליה + 1/2 צרור עלי כוסברה (או צרור אחד שלם של אחד מהם)
2 שיני שום מקולפים
3 כפות קמח עדשים כתומות ו/או חצי כוס פירורי לחם פנקו (אם יש בבית, עדיף את שניהם)
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות שמן זית
לתיבול: כפית שטוחה של מלח הימלאיה דק, 1/2 כפית כמון טחון, 1/2 כפית כוסברה טחונה
שמן זית למריחה

אופן הכנה

  • הסבר קצר על הנבטה- הנבטה מגדילה את זמינות הויטמינים והמינרלים הגבוהים שיש בעדשה, היא מסייעת לעיכול בכך שמגדילה את כמות האנזימים, ומקצרת את זמן הבישול.
    נורא פשוט וקל להנביט: משרים למשך לילה כוס עדשים שחורות בקערה עם מים (ממליצה להשרות 2 כוסות כדי שיהיו לכם מונבטים זמינים במקרר גם למתכונים נוספים). למחרת בבוקר, מסננים ממי ההשריה ושוטפים היטב. מניחים על גבי המסננת ומניחים אותה על קערה (ללא מים), להנבטה למשך יממה (חשוב להרטיב קצת את העדשים לאורך זמן ההנבטה, פעמיים ביום).
    שומרים את העדשים המונבטות במקרר בקופסא אטומה עם נייר אפיה טיפה לח בתחתית (נשמר לפחות 7-10 ימים במקרר)
  • שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים בכמה פולסים קצרים. מעבירים לקערה, מכסים ושמים בקירור למשך חצי שעה כדי שהבלילה תתייצב.
  • מחממים תנור על חום 190 מעלות טורבו. בזמן הזה קורצים קציצות קטנות (מומלץ עם ידיים רטובות) ומניחים על תבנית עם נייר אפיה מעט משומן.
  • מורחים על כל קציצה מעט שמן זית בעזרת מברשת ואופים 15 דקות בלבד, כדי לא לייבש מדי את הקציצה. מוציאים מהתנור, הופכים את הקציצות לצד השני, ומניחים בחוץ להתייצב למשך 10 דק'. בזמן הזה מכינים את הטחינה והסלט.

פורסם ב מרץ 6, 2022

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *