קציצות קינואה, טופו וירקות

מתכון כיפי לאכילה, מזין ומכיל חלבון מלא ואיכותי מהצומח. יום למחרת אפשר לטגן במחבת עם מעט שמן זית או להקפיא. כמות לכ25 קציצות קטנות.

מצרכים

שתי כוסות קינואה מבושלת (בישול כמו פסטה בסיר ללא מכסה עם 4 ליטר מים רותחים
ל10 דק' ולסנן)

150 גרם טופו

גזר

זוקיני

בצל לבן

צרור עלי פטרוזיליה או כוסברה

3 כפות קמח עדשים / קמח כוסמת

לתיבול:

שורש כורכום מגורר או כפית אבקת כורכום טחון
כפית פלפל שחור, כפית מלח, כף שמן זית

אופן הכנה

  • טוחנים במעבד מזון את הטופו עם הירקות והפטרוזיליה ומעבירים לקערה
  • מוסיפים לקערה: 2 כוסות קינואה מבושלת, 2 שורש כורכום טרי מגורר (או כפית כורכום טחון), את התבלינים והקמח. מכניסים למקרר לחצי שעה.
  • מחממים תנור ל180 מעלות, צרים קציצות על גבי תבנית עם נייר אפייה (אם הבלילה רכה מדי אפשר להוסיף עוד 2 כפות קמח) ואופים בתנור ל10 דק.
  • כעבור 10 דק הופכים את הקציצות לעוד 5 דק' אפיה. מוציאים ומקררים בחוץ. מומלץ להגיש לצד יוגורט עזים

פורסם ב אוקטובר 17, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *