קרפ הודי המשלב אורז בשמטי ועדשים כתומות, לחלבון מלא.
תחליף מזין ללחם לנמנעים מגלוטן.
מצרכים
150 גרם אורז מלא
150 גרם עדשים כתומות
כפית מלח
3 כוסות מים
אופן הכנה
- משרים את האורז המלא והעדשים בקערה עם מים למשך 8 שעות
- מסננים ממי ההשריה ושוטפים היטב
- מעבירים לבלנדר וטוחנים עם 3 כוסות מים וכפית מלח ומוזגים את הבלילה לקערה
- ניתן להניח לעוד מספר שעות את הבלילה בחוץ כדי שתיתסס, פעולה המיטיבה עם מערכת העיכול, אבל לא חייבים.
להכנת הקרפ:
- מחממים מחבת המיועדת לקרפ או מחבת רחבה נון סטיק עם כפית שמן קוקוס
- יוצקים מצקת מהבלילה למחבת, מניפים את המחבת, כדי שהבלילה תתפרס טוב על המחבת
- מחכים 2 דקות עד להופעת בועות והשחמה קלה והופכים לצד השני לעוד כדקה
- מומלץ להפריד בין קרפ לקרפ בנייר אפייה
- אפשר לשמור את הבלילה במקרר למשך יומיים-שלושה, וכל פעם לערבב ולהכין את הכמות הרצויה.
- המלצת מילוי של הקרפ: טחינה, אבוקדו, חסה, נבטי חמניה