קרפ דוסה הודי ללא גלוטן

קרפ הודי המשלב אורז בשמטי ועדשים כתומות, לחלבון מלא.
תחליף מזין ללחם לנמנעים מגלוטן.

מצרכים

150 גרם אורז מלא

150 גרם עדשים כתומות

כפית מלח

3 כוסות מים

אופן הכנה

  • משרים את האורז המלא והעדשים בקערה עם מים למשך 8 שעות
  • מסננים ממי ההשריה ושוטפים היטב
  • מעבירים לבלנדר וטוחנים עם 3 כוסות מים וכפית מלח ומוזגים את הבלילה לקערה
  • ניתן להניח לעוד מספר שעות את הבלילה בחוץ כדי שתיתסס, פעולה המיטיבה עם מערכת העיכול, אבל לא חייבים.


להכנת הקרפ:

  • מחממים מחבת המיועדת לקרפ או מחבת רחבה נון סטיק עם כפית שמן קוקוס
  • יוצקים מצקת מהבלילה למחבת, מניפים את המחבת, כדי שהבלילה תתפרס טוב על המחבת
  • מחכים 2 דקות עד להופעת בועות והשחמה קלה והופכים לצד השני לעוד כדקה
  • מומלץ להפריד בין קרפ לקרפ בנייר אפייה
  • אפשר לשמור את הבלילה במקרר למשך יומיים-שלושה, וכל פעם לערבב ולהכין את הכמות הרצויה.
  • המלצת מילוי של הקרפ: טחינה, אבוקדו, חסה, נבטי חמניה

פורסם ב ספטמבר 7, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *