קרפ ללא גלוטן שמככב בסדנאות ניקוי רעלים שאני מנחה בחברות. אני אוהבת להכין אותו בעונת הסתיו והחורף.
היתרון שניתן להכין את הבלילה בסוף שבוע ולשמור אותה במקרר למשך 3 ימים, וכל יום להכין קרפים חמים במחבת.
או לחילופין, להכין את כל הקרפים בסוף שבוע (כ10 קרפים) ולשמור בקירור או במקפיא, עם נייר אפיה מפריד ביניהם.
לכוסמת הירוקה אין טעם וריח חזקים כמו לכוסמת החומה הקלויה, והערכים התזונתיים שלה נשמרים בצורה הטבעית הלא קלויה.
מצרכים
2 כוסות כוסמת ירוקה לא קלויה (סוגת או אורגני)
2 כוסות מים מסוננים
חופן עלי כוסברה (לא חובה)
מחבת קרפ או מחבת רחבה נון סטיק
כפית מלח
אופן הכנה
- משרים את הכוסמת בקערה עם מים למשך 8 שעות. מסננים ממי ההשריה ומעבירים לבלנדר
- מוסיפים 2 כוסות מים וכפית מלח (ניתן להוסיף כוסברה ואז יוצאת טורטיה ירוקה משגעת- פחות מתאים לילדים). טוחנים כדקה ושופכים את הבלילה לקערה
- מחממים היטב מחבת קרפ או מחבת נון סטיק עם כפית שמן קוקוס או ללא שמן
- שופכים חצי מצקת ומטים את המחבת לכל הכיוונים כדי לשטח את הבלילה
- מטגנים 2-3 דקות עד להיווצרות בועות. הופכים ומטגנים עוד דקה. מסירים מהאש וממשיכים באותו אופן עם שאר הקרפים.
(כדאי להפריד עם נייר אפיה). שומרים במקרר או במקפיא. ניתן לשמור את הבלילה במקרר למשך 3-4 ימים ולהכין מתי שרוצים