קרפ עדשים כתומות

גם אם את/ה לא טבעוני, כדאי להתנסות בהכנת חביתה טבעונית מזינה, משביעה מאוד ועשירה בחלבון (14.5 גרם חלבון!)

זו אופציה טובה מאוד לגיוון הביצה, כארוחת ערב מהירה.

מצרכים

3 כפות גדושות של קמח עדשים כתומות (60 גרם)

תוספות לחביתה:

1/2 בצל סגול קצוץ דק

2 פטריות קצוצות דק

חופן עלי פטרוזיליה

1/2 זוקיני קצוץ דק

שמן זית, מלח ופלפל שחור

אופן הכנה

  • מחממים מחבת קרפ או מחבת נון סטיק רחבה עם שמן זית, מוסיפים את הירקות הקצוצים, מתבלים במלח ופלפל ומאדים 5 דק'
  • בזמן הזה מניחים את הקמח עדשים בקערה ומוסיפים בהדרגה 1/2 כוס מים תוך כדי ערבוב/טריפה
  • מוסיפים את הירקות המאודים לבלילה של הקמח עדשים והמים, מערבבים. אם צריך, מוסיפים עוד 1/4 כוס מים
  • מוסיפים כף שמן זית למחבת החמה, שופכים את הבלילה חזרה למחבת ומשטחים על פני כל המחבת ומטגנים כ5 דק' על אש בינונית. בודקים עם החביתה נפרדת בקלות בשוליים עם תרווד, מניפים או הופכים לצלחת ומעבירים חזרה למחבת להשחמה בצד השני לעוד 4-5 דק
  • אני אוהבת להגיש לצד סלט ירוק וכוס יוגורט עזים

פורסם ב ספטמבר 7, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *