קרקר פיצוחים ממכר, עשיר בזרעים טבעיים המכילים שומנים בריאים, אבץ וחלבון.
מצרכים
1 כוס זרעי דלעת טבעיים
1 כוס זרעי חמניה טבעיים
1/2 כוס זרעי פשתן
1/2 כוס זרעי צ'יה
1/2 כוס זרעי שומשום
4 כפות גדושות של קמח כוסמת או קמח טפיוקה (במחלקה ללא גלוטן)
1/2 כוס שמן זית
2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח הימלאיה דק
אופן הכנה
- מערבבים את כל הרכיבים בקערה ומניחים למנוחה ל20 דק'.
- מחממים תנור ל170 מעלות טורבו. מערבבים את הבלילה שהשרינו ומחלקים ל-2 תבניות תנור על גבי נייר אפיה. מניחים עוד נייר אפיה מעל ומשטחים היטב בעזרת הידיים, כך שהבלילה תכסה את כל התבנית (חשוב לשטח היטב כדי שהקרקרים שלנו יצאו דקים וקריספיים)
- מכניסים לתנור ל10 דק' אפיה. מוציאים את התבניות מהתנור, חותכים לקוביות, מנמיכים את החום ל-150 מעלות ואופים לעוד כ-20-25 דק' אפיה
חשוב לעקוב במהלך זמן האפיה ולהוציא ראשונים את החלקים החיצוניים שמתקשים מהר ולהשאיר את החלק הפנימי לאפיה נוספת. שומרים בקופסא אטומה מחוץ למקרר.