כדאי להכין רוטב צ'ילי בבית כדי להימנע מכמות הסוכר הגבוהה (כ11 כפיות סוכר ל100 מ"ל!!), חומרים משמרים, מייצבים וחומרי טעם וריח, שיש ברוטב תעשייתי קנוי.
היתרון שהרוטב נשמר למשך זמן רב בקירור ומשדרג כל מוקפץ אטריות, משמש כמרינדה לכנפי עוף, לדג סלמון, לשעועית שחורה ועוד.
מצרכים
8 פלפל צ'ילי אדום טרי
חצי כוס חומץ תפוחים אורגני
רבע כוס סוכר קנים אורגני
כפית מלח אפור אטלנטי גס
רבע כוס מים
אופן הכנה
- קוטמים את הקצוות של הפלפלים, חותכים גס, וטוחנים במעבד מזון עם המלח הגס
- מעבירים את הפלפלים הטחונים לסיר קטן, מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים למשך כ20 דק' על להבה נמוכה (אחרי רתיחה)
- מקררים ומעבירים לצנצנת זכוכית לקירור