רולדת תמרים ואגוזים

חטיף אנרגיה השגור בביתנו (ובסדנאות מתוקים שאני מנחה) שתמיד כיף שיש בפריזר, כשחפצים במשהו מתוק, או באנרגיה זמינה בשעות אחה"צ. עשיר באגוזים וזרעים, בתוספת "מזונות על" כמו גוג'י בריס וצ'יאה, המקנים לו ערך תזונתי רב. אל תוותרו על גרידת פרי הדר המקנה ארומה נפלאה.

מצרכים

1/2 כוס פקאן/שקדים/אגוזי מלך
1/3 כוס שיבולת שועל (קווקר) דקה
1 כף זרעי צ'יאה
20 תמרים מגולענים מזן מג'הול
1 כף גוג'י בריס
1 כף שמן קוקוס
5 משמשים אורגניים/אוזבקיים
2 כפות סילאן טבעי
כפית גרידת תפוז / לימון
2 כפות קקאו טבעי
1/2 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל טבעית

אופן הכנה

  • טוחנים קודם את האגוזים במעבד מזון
  • מוסיפים את יתר המרכיבים וטוחנים היטב
  • מעבירים על קרש חיתוך מכוסה בנייר אפייה, מגלגלים לרולדה ארוכה, מצפים בקוקוס קלוי, מגלגלים בנייר אפייה ובניילון נצמד.
    מכניסים לפריזר למשך מספר שעות. מוציאים, פורסים לעיגולים בעובי הרצוי ושומרים במקפיא בקופסא.

פורסם ב אוקטובר 3, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *