בסוף עונת החורף כשהתותים בשיאם, והמחירים צונחים, זה הזמן להקפיא את התותים לצורך הכנת שייקים או קינוחים, או להכין מהם קרטיבים או שלוקים טבעיים, פשוטים ונפלאים.
מצרכים
1/2 ק"ג תותים טריים
500 מ"ל קרם קוקוס בקופסת קרטון
3 כפות דבש
אופן הכנה
- מבשלים את הקרם קוקוס בסיר קטן עד לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 5 דקות.
- בזמן שהקרם קוקוס מתבשל, קוטמים את העלים של התותים ושמים בבלנדר.
- מוסיפים לסיר את הדבש, מערבבים ומכבים. ומחכים 10 דקות עד שיתקרר מעט.
- טוחנים בבלנדר את התותים יחד עם קרם הקוקוס והדבש.
- ומוזגים לתבניות קרטיב או שקיות שלוקים. שומרים במקפיא.