שקשוקה של שבת

אני מחכה לשישי או שבת בבוקר, להכין את השקשוקה שלי. שקשוקה טובה צריכה את השקט ותשומת הלב בהכנתה, לכן זה מתאים לרוגע של שבת. בגרסת השקשוקה שלי יש עלי מנגולד וחומוסים מבושלים. ובעונת הבמיה, היא גם מתווספת לחגיגה.

מצרכים

6 עגבניות בינוניות מוצקות בצבע אדום בוהק (רצוי עגבניות מגי / תמר), ללא העין, וחתוכות גס
פלפל ירוק חריף פרוס דק
4 עלי מנגולד אורגניים או חופן עלי בייבי תרד
4 שיני שום פרוסות דק
בצל לבן קצוץ
כרישה (החלק הלבן) פרוסה דק
כחצי כוס גרעיני חומוס מבושלים (אפשר של סנפרוסט)
כוס במיה טריה (בעונה- לא חייבים)- לקטום את הגבעול בלי לפצוע את הבמיה, ולייבש כחצי שעה בשמש על קרש עץ
4 ביצי חופש אורגניות

אופן הכנה

  • במחבת גדולה מאדים את הבצל והכרישה עם 1/4 כוס מים ומעט מלח
  • מוסיפים את השום והפלפל החריף (מוסיפים עוד קצת מים אם יש צורך)
  • מוסיפים את העגבניות החתוכות והבמיה אם משתמשים
  • בוזקים מעל שמן זית ואת עלי האורגנו והבזיליקום, מלח הימלאיה דק ופלפל שחור טחון במקום
  • מכסים את המחבת ומבשלים כ10 דק' על אש נמוכה בעבוע עדין
  • מוסיפים למחבת את גרגירי החומוס המבושלים ועלי המנגולד, מבלי לערבב
  • עושים 4 שקעים קטנים ושוברים בזהירות את הביצה לשקע
  • ממליחים ומפלפלים כל ביצה, ומכסים לעוד 2-3 דק', חשוב שהחלמון עדיין ישאר מעט רך
  • מגישים מיד עם לחם שיפון מחמצת טוב או פיתות ביס מכוסמין מלא, טחינה מלאה מדוללת במים עם לימון, בליווי בצל ירוק וצנוניות

פורסם ב ספטמבר 30, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *