אני מחכה לשישי או שבת בבוקר, להכין את השקשוקה שלי. שקשוקה טובה צריכה את השקט ותשומת הלב בהכנתה, לכן זה מתאים לרוגע של שבת. בגרסת השקשוקה שלי יש עלי מנגולד וחומוסים מבושלים. ובעונת הבמיה, היא גם מתווספת לחגיגה.
מצרכים
6 עגבניות מגי או תמר חתוכות גס
פלפל ירוק חריף פרוס דק
4 עלי מנגולד אורגניים או חופן עלי בייבי תרד
4 שיני שום פרוסות דק
בצל לבן קצוץ
כחצי כוס גרעיני חומוס מבושלים (אפשר של סנפרוסט)
כוס במיה טריה (בעונה- לא חייבים)- לקטום את הגבעול בלי לפצוע את הבמיה
4 ביצי חופש אורגניות
אופן הכנה
- במחבת גדולה מאדים את הבצל עם 1/4 כוס מים ומעט מלח ו-2 כפות שמן זית
- מוסיפים את השום והפלפל החריף, עגבניות חתוכות (ובמיה אם משתמשים), מלח ופלפל שחור טחון טרי
- מכסים את המחבת ומבשלים כ10 דק' על אש נמוכה בעבוע עדין
- מוסיפים למחבת את גרגירי החומוס המבושלים ועלי המנגולד, מבלי לערבב
- עושים 4 שקעים קטנים ושוברים בזהירות את הביצה לשקע
- ממליחים ומפלפלים כל ביצה, ומכסים לעוד 2-3 דק', חשוב שהחלמון עדיין ישאר מעט רך
- מגישים מיד עם לחם שיפון מחמצת טוב או פיתות ביס מכוסמין מלא, טחינה מלאה מדוללת במים עם לימון, בליווי בצל ירוק וצנוניות