תבשיל ירקות שמלווה בצורה מושלמת בכל ארוחה, ותמיד כיף שיש סיר ממנו במקרר.
היתרון שניתן להכינו ממגוון ירקות שיש לכם בבית, ושהוא מחזיק כ4 ימים במקרר, ולכן מומלץ להכינו בסופ"ש, ולשמור אותו כתוספת מזינה לימות השבוע.
אני אוהבת להגיש אותו עם אורז בר (3 צבעים) וגרעיני דלעת מעל, ובבוקר אני אוהבת את הירקות לצד ביצת עין.
מצרכים
יש לחתוך את הירקות גס בערך באותו גודל:
2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות
2 קישואים או זוקיני חתוכים לקוביות גסות
1/2 דלורית מקולפת וחתוכה לקוביות
2 בצלים סגולים קלופים וחתוכים לקוביות
חופן שעועית ירוקה או שעועית לוביה (אפשר גם קפואה)
1-2 תפו"א חתוך לקוביות
כף גדושה של רסק עגבניות ללא תוספת סוכר
כפית זרעי כוסברה כתושים
כפית מלח
כפית פלפל שחור טחון טרי
כף עשב תבלין קצוץ (אורגנו/טימין/מרווה)
חופן זרעי דלעת טבעיים (קלויים ל2 דקות על הגז)
אופן הכנה
- מחממים סיר רחב שוליים עם כף שמן זית
- מוסיפים את הבצל עם כפית זרעי כוסברה כתושים ומאדים ל2 דק'
- מוסיפים את פרוסות הגזר, מערבבים ומאדים לעוד 2 דק'
- מוסיפים את הדלורית והקישואים לעוד 2 דק'
- מוסיפים את השעועית הירוקה ותפרחות הברוקולי/כרובית/במיה אם שמים, את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים היטב
- מוסיפים מים עד למחצית מהגובה של הירקות ומבשלים 10 דק' עם מכסה, על הגז על להבה נמוכה
- מעבירים לתבנית פיירקס ולתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות לעוד 15 דק' עד להשחמה יפה של הירקות.
- מוסיפים למעלה את זרעי הדלעת הקלויים.
- המלצת הגשה- לצד אורז בר 3 צבעים