לכוסמת או קאשה אצל הרוסים, יש קהל מעריצים או קהל שונאים. אין אמצע.
רובם מכירים את הכוסמת החומה הקלויה עם טעם דומיננטי מאוד, אבל במחלקה האורגנית אפשר למצוא כוסמת ירוקה עדינה מאוד בטעם.
כוסמת היא לא עמילנית, נטולת גלוטן, מסייעת להורדת סוכר וכולסטרול ולירידה במשקל. מומלץ לשלבה בתזונה, בפרט בחורף, מהסיבה שהאיכות של כוסמת מחממת ומייבשת.
בתבשיל הזה יש שילוב צבעים וטעמים מושלם של הכוסמת יחד עם הגזר, הבצל הסגול, אגוזי מלך, משמשים אוזבקים, תרד וטחינה.
מנה מהירה ומזינה מהצומח, בסיר אחד, לארוחת צהרים או ערב.
מצרכים
1 כוס כוסמת ירוקה לא קלויה (יש של סוגת או במחלקה האורגנית)
חצי כוס עדשים ירוקים או חומים (רצוי לאחר השרייה במי ברז של 4 שעות עד לילה)
גזר/ 100 גרם דלעת מגורדת
חופן עלי תרד קצוצים
חופן אגוזי מלך (מומלץ לקלות דקה במחבת)
2 משמשים אוזבקים קצוצים
בצל סגול קצוץ דק
כפית שטוחה של כמון טחון
שורש כורכום טרי מגורר
מלח הימלאיה, פלפל שחור טרי טחון
אופן הכנה
- מאדים בסיר עם מעט שמן זית את הבצל הסגול, הגזר/ הדלעת לכמה דקות.
- מוסיפים לסיר את הכוסמת (ללא השרייה קודם לכן) והעדשים, ומכסים במים רותחים (חשוב!) עד כיסוי בלבד.
- מוסיפים את הכמון והכורכום והפלפל השחור. את הוספת המלח שומרים לסוף הבישול.
- מכסים ומבשלים כ20 דק', עד שהמים מתאדים.
- בתום הבישול, מוסיפים את המלח עלי התרד הקצוצים, מערבבים ומסירים מהאש.
- בקערת הגשה מקשטים מעל עם אגוזי המלך והמשמשים, ומעט טחינה משומשום מלא מדוללת במים ולימון.