סיר מנחם לשבת לכל המשפחה ברוטב לימוני משגע, לצד קוסקוס מלא.
מצרכים
2 חבילות שוקים עוף (ללא אנטיביוטיקה)
חצי חתיכת דלעת או דלורית חתוכה לקוביות גסות
3 תפוחי אדמה חתוכים גס (רצוי אורגני)
2 כוסות חומוסים מבושלים (אפשר של סנפרוסט)
2 בצל סגול פרוס
3 שיני שום פרוסות
1/3 חבילת עלי בייבי תרד
3 כוסות מים מסוננים חמימים
לתיבול:
למון גראס קצוץ
כפית ג'ינג'ר קצוץ
2 כפות דבש
מיץ מחצי לימון טרי
כף לימון כבוש קצוץ
פלפל שחור ומלח גס אטלנטי
שמן זית
אופן הכנה
- חותכים את הקצה של השוק עם סכין שף חדה וזורקים
- מחממים 1/2 כוס שמן זית בסיר רחב על להבה חזקה
- משחימים את השוקיים מספר דקות משני הצדדים, מטבלים במלח גס ופלפל שחור טחון טרי ומעבירים לקערה
- מוסיפים עוד מעט שמן זית ובאותו סיר מטגנים את הבצל יחד עם השום למשך 5 דקות
- מוסיפים את הדלעת, הלמון גראס ותפו"א, מערבבים עם הבצל ומטגנים עוד כ5 דקות
- מערבבים בזמן זה את מרכיבי הרוטב בקערה
- מחזיקים את השוקיים לסיר, מוסיפים את החומוסים ומערבבים עם הירקות.
- בוזקים מעל את הרוטב, ומוסיפים את המים החמימים.
- מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים ללהבה נמוכה וקטנה יותר
- מבשלים למשך 2.5 שעות בבעבוע עדין. מדי פעם מערבבים.
- לפני ההגשה- מסירים את המכסה, מעבירים ללהבה גבוהה, ומוסיפים 1/3 חבילה של עלי בייבי תרד. מערבבים ומסירים מהאש.
- מגישים למרכז השולחן לצד קוסקוס מלא (כשהקוסקוס חם אפשר לערבב עם חופן עלי פטרוזיליה)