תבשיל שוקיים לימוני, דלעת וחומוסים

סיר מנחם לשבת לכל המשפחה ברוטב לימוני משגע, לצד קוסקוס מלא.

מצרכים

2 חבילות שוקים עוף (ללא אנטיביוטיקה)
חצי חתיכת דלעת או דלורית חתוכה לקוביות גסות
3 תפוחי אדמה חתוכים גס (רצוי אורגני)
2 כוסות חומוסים מבושלים (אפשר של סנפרוסט)
2 בצל סגול פרוס
3 שיני שום פרוסות
1/3 חבילת עלי בייבי תרד
3 כוסות מים מסוננים חמימים
לתיבול:
למון גראס קצוץ
כפית ג'ינג'ר קצוץ
2 כפות דבש
מיץ מחצי לימון טרי
כף לימון כבוש קצוץ
פלפל שחור ומלח גס אטלנטי
שמן זית

אופן הכנה

  • חותכים את הקצה של השוק עם סכין שף חדה וזורקים
  • מחממים 1/2 כוס שמן זית בסיר רחב על להבה חזקה
  • משחימים את השוקיים מספר דקות משני הצדדים, מטבלים במלח גס ופלפל שחור טחון טרי ומעבירים לקערה
  • מוסיפים עוד מעט שמן זית ובאותו סיר מטגנים את הבצל יחד עם השום למשך 5 דקות
  • מוסיפים את הדלעת, הלמון גראס ותפו"א, מערבבים עם הבצל ומטגנים עוד כ5 דקות
  • מערבבים בזמן זה את מרכיבי הרוטב בקערה
  • מחזיקים את השוקיים לסיר, מוסיפים את החומוסים ומערבבים עם הירקות.
  • בוזקים מעל את הרוטב, ומוסיפים את המים החמימים.
  • מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים ללהבה נמוכה וקטנה יותר
  • מבשלים למשך 2.5 שעות בבעבוע עדין. מדי פעם מערבבים.
  • לפני ההגשה- מסירים את המכסה, מעבירים ללהבה גבוהה, ומוסיפים 1/3 חבילה של עלי בייבי תרד. מערבבים ומסירים מהאש.
  • מגישים למרכז השולחן לצד קוסקוס מלא (כשהקוסקוס חם אפשר לערבב עם חופן עלי פטרוזיליה)

פורסם ב ספטמבר 5, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *