ממרח פסטו סלרי, לימון ושקדים

אחד הממרחים האהובים עלי ביותר. שילוב מנצח של כוסברה וסלרי, יחד עם לימון כבוש, שקדים, שום ופלפל ירוק חריף, וקיבלתם ממרח עשבים מופלא ובריא, שהולך לשדרג לכם כל כריך. בהבטחה. הממרח הזה מככב אצלנו בסדנאות כריך בריא ובדוכני האוכל שלנו לצד מרקים או פלאפל בדוכן ליום העצמאות.

מצרכים

1 צרור עלי כוסברה
5 גבעולי סלרי עלים (אם העלים טריים ורעננים הכניסו גם אותם)
1 פלפל ירוק חריף עם הגרעינים
2 שיני שום
2 פרוסות לימון כבוש (אם אין החליפו בגרידת לימון + 1/2 לימון סחוט)
1/4 כוס שקדים מולבנים
1/4 כוס שמן זית
מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם

אופן הכנה

  • טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון, מעבירים לצנצנת אטומה, מכסים באקסטרה שמן זית ושומרים בקירור (מחזיק מעמד כשבועיים)

פורסם ב אפריל 1, 2024

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *