סלט תרד וירקות צלויים

ירקות שורש צלויים בשלמותם בתנור במלח גס, עם טעמים עמוקים ומתיקות נהדרת, משתלבים היטב לצד תרד טורקי רענן ועשבי תיבול טריים. סלט חגיגי ומרשים לאירוח.

מצרכים

צרור עלי תרד טורקי
1/2 צרור עלי רוקט או אורוגולה
2 גזרים דקים (אפשר גם גזר צבעוני)
3 צנוניות
2 בצלים ירוקים
2 סלקים
2 קולרבי
1 שורש סלרי
1/2 קילו מלח גס
לרוטב: 1 כף חומץ בלסמי, 2 כפות שמן זית, 1 כפית דבש, מיץ מלימון שלם, 1 שן שום כתושה, מעט מלח ופלפל

אופן הכנה

  • מחממים תנור טורבו 200 מעלות. מצפים במלח גס תבנית פיירקס קטנה ומניחים מעל את הסלקים, הקולרבי ושורש הסלרי בשלמותם.
  • בודקים כעבור 1/2 שעה עם מזלג אם הירקות רכים מבפנים וצלויים היטב מבחוץ (לסלקים לרוב לוקח יותר זמן- עד שעה)
  • מקררים את הירקות, מקלפים את הקליפה בזהירות ופורסים את הירקות דק בעזרת סכין שף. מניחים בצד.
  • קוצצים גס את התרד הטורקי והרוקט (אם משתמשים באורוגולה לא צריך לקצוץ) ומניחים בקערה
  • מוסיפים רצועות גזר (בעזרת קולפן), צנוניות פרוסות דק, בצלים ירוקים חתוכים גס באלכסון ואת ירקות השורש הצלויים
  • מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב בקערה
  • שופכים את הרוטב מעל הסלט ממש לפני ההגשה

פורסם ב אפריל 17, 2024

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *