ממרח חומוס ביתי

ממרח שמכינים בסוף שבוע, כשמורידים את הקצב וטובלים את הירקות בנחת. כן ירקות, לא פיתה! ההרגשה הרבה יותר קלה בבטן.

מצרכים

2 כוסות חומוסים מבושלים
2 כפות טחינה גולמית מלאה
מיץ מלימון שלם
3/4 כוס ממי הבישול של החומוס
שן שום אחת
כפית כמון
קמצוץ פפריקה מעושנת
מלח לפי הטעם

אופן הכנה

  • לבישול החומוס- חשוב להשרות למשך לילה ולבשל בסיר עם מים עד כיסוי עד ריכוך (כשעה). אני מוסיפה בעת הבישול של החומוס- עגבניה חצויה, תפוח אדמה חצוי, 2 שיני שום חצויות, ענף רוזמרין, ו2 כפות שמן זית.
    מסננים (שומרים את מי הבישול) חשוב לקרר לפני הטחינה (או שמקצרים תהליכים עם חומוסים קפואים מבושלים).
  • טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון או בלנדר
  • מגישים בקערה עם פטרוזיליה קצוצה מעל, מעט כמון ופפריקה ובוזקים שמן זית
  • מגישים לצד ירקות, כגון: בצל חי, בצל ירוק, עגבניה, גבעולי סלרי, פרוסות שומר, זיתים, פלפל צ'ילי ירוק צלוי על הכיריים וביצה קשה

פורסם ב אוקטובר 3, 2020

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *