עוגיות שיבולת שועל וצ'אי הודי

עוגיות נפלאות לצד הקפה או התה. אני במיוחד אוהבת אותן לצד צ'אי שאני מכינה. את המתכון קיבלתי מחברה והבראתי קצת את המרכיבים שלו. אני אוהבת את העוגיות שלי רכות ונימוחות, אז הוספתי חלב שיבולת שועל כדי לרכך אותן. הן מתוקות בעיני בדיוק במידה שאני אוהבת.

מצרכים

180 גרם קווקר דק
100 גרם קמח כוסמין מלא (לגרסה ללא גלוטן- קמח שקדים או קמח קוקוס)
3/4 כוס אגוזי מלך או שקדים טחונים גס
1/3 כוס חמוציות (ממותקות ברכז תפוחים)
1/4 כוס שמן קוקוס או חמאה ממומסת
1/4 כוס חלב שיבולת שועל (או תחליף חלב אחר ללא תוספת סוכר)
4 כפות רסק תפוחים טבעי (ללא תוספת סוכר)
3-4 כפות סוכר קנים או סוכר חום
כפית סודה לשתיה
כפית קינמון
כפית תמצית וניל איכותית
קמצוץ מלח

אופן הכנה

  • מחממים תנור לחום 180 מעלות טורבו
  • מערבבים את כל המרכיבים בקערה
  • קורצים כדורים קטנים-בינוניים, מניחים על תבנית עם נייר אפיה ואופים למשך 12 דקות. הופכים לצד השני ואופים לעוד 6-8 דקות. מניחים להתקרר בחוץ ושומרים בקופסא אטומה.

צ'אי הודי מחמם

מצרכים

2 מקלות קינמון
כפית זרעי שומר
כוכב אניס
5 זרעי ציפורן שלמים
5 תרמילי הל (מעט שבורים)
2 כוסות מים מסוננים
1 כוס חלב שקדים (ללא תוספת סוכר)

אופן הכנה

  • קולים (מחממים) את התבלינים 2 דקות בסיר קטן
  • מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר ומבשלים למשך 10 דקות
  • מוסיפים 1 כוס חלב שקדים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מסננים ומגישים לכוסות לצד עוגיית שיבולת שועל

פורסם ב ינואר 4, 2021

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *